Кількість
|
Вартість
|
||
|
У книзі «Що ми їмо? Як харчова революція змінює наші життя і світ навколо» американська журналістка Бі Вілсон досліджує історію людського харчування та показує, як всього за два покоління ми повністю змінили своє ставлення до їжі. Парадоксально, але наше харчування покращується і погіршується водночас. Покращується кількістю, а от якістю погіршується. Через фаст-фуд та напівфабрикати нам не вистачає вітамінів та мінералів, проте цукру споживаємо більше, ніж потрібно; у більшості сучасних людей взагалі відсутній режим — хаотичні перекуси на роботі та уникання домашньої їжі позбавили нас повноцінних сніданку, обіду та вечері. Проте це ще можна змінити — на горизонті з'являються перші проблиски нової культури харчування, де користь і смак гармонічно поєднуються.
Авторка не пропонує готових рецептів. Вона наводить статистику, роздуми, спостереження, харчові тренди, після яких вам захочеться щонайменше переглянути власний раціон і вдумливо відбирати те, що потрапляє в продуктовий кошик.
Бі Вілсон — британська журналістка, фудрайтерка, авторка семи книжок на теми від харчового шахрайства до психології їжі. Цікавиться кулінарією, культурою їжі та світовими трендами. У 1997-му стала півфіналісткою BBC Masterchef. Веде колонку «Застільні бесіди» у Wall Street Journal та є співзасновницею благодійної організації TastEd з харчового просвітництва для дітей.